2011. június 9., csütörtök

A pácolt mozzarella és a férfias nem...

"- Hol a mesém?
- Milyen mesét szeretnél? Rólad és a mozzarelláról szeretnék írni, ha megengeded...
- Nem!!!
- Jól van, akkor nem írom meg.
- Írd meg! Nekem már úgy is mindegy…
Kicsit később:
- Elkészült már a blog? Olvashatom?"

Oh, ezek a férfi nemek. Olyan bájosak tudnak lenni, pláne egy alfahím szájából. Ezért is lepődtem meg, amikor elmesélte, hogy betért a kedvenc sajtboltomba mozzarellát venni.  Valahogy hozzá mindig valami érett, fűszeres sajtot képzeltem el. (Lehet, hogy a szeretett borai miatt vagy csak egyszerűen a kiállása, határozottsága miatt.)

… és tudom, hogy amikor ezeket a sorokat olvassa, azért büszkén mosolyog, de ismét megkapom a beosztásom, hogy miket „pletykáltam el” már megint. (Megjegyzés: Megkaptam. 2011, június 10. :):):))

A képen szereplő ételben a szeretet a tiéd, de ezt úgy is tudod…

Pácolt mozzarella
(4 személyre)

4 mozzarella gombóc
6 púpozott evőkanálnyi tejföl
½ citrom lehámozott héja apróra vágva vagy reszelve
½ citrom leve
1 kis csokor majoránna levél
néhány friss chili paprika kimagozva, aprítva (nálam most 1/2 piros erős paprika volt)
4 ek extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
(néhány levél jégsaláta összevágva alapnak, de nem szükséges, elhagyható)

Mióta amoha Svájcban él  -  nem madaras whiskyvel,  -  hanem finomabbnál finomabb sajtokkal lát el. Így könnyű dolgom van, csak alkotnom kell belőlük. Én meg szívesen teszem.
Ez a sajttál is így készült. A felhalmozott mozzarellákat kellett eltüntetnem a hűtőből.

A mozzarellákat kb. egy centis szeletekre vagdosom és egy tálon vagy salátaágyon elhelyezem. Megkenem tejföllel és a megadott sorrendben megszórom, megspriccelem a felsorolt fűszerekkel, egy-két órára hűtőbe teszem, hogy kicsit összeérjen.

(Jamie Oliver receptje alapján. A képért köszönet Zsuzskának, aki a zebegényi sajtvacsoránkon lefényképezte, majd egyszer azt is jól megírom vagy inkább ne? (gyöngyösös huncut mosoly))

11 megjegyzés:

Andrea írta...

Háát...annyit dumáztunk a mozzarelláról, hogy kénytelen voltam kimenni a boltba és venni:) Meg vettem egy bödön bazsalikomot is hozzá. És a maga provance-i fűszersóját szórtam rá. Én már mindenhez azt eszem. Egyszer megírhatná annak a receptjét is, imádnák, ahogy magát is :)
amoha

Fehérnyúl írta...

Pedig én nem is vagyok kedves. :):):)

A provance-i fűszersó az a Stahl Jucus receptje, nála megtalálható, ha jól emlékszem.

A magyaros viszont megírom, ha egyszer birtokomban lesznek a képek és elővarázsoljuk a gépéből.

Addig meg hozzon sok mozzarellát. :):):)

Kataklizma írta...

Az az igazság KEDVES fűszerkirálynő, hogy nincs annál jobb mint mikor csak kóstolni kell az ilyen csodákat és nincs annál rosszabb mikor csak nézni. :)

Sejtésem szerint kevés lesz a zebegényi hétvége, hogy minden kedvencemet elkészítsd :))))))) még amoha-segítséggel is :))

Azért engedményt teszek és elég lesz csak három csoda mint a mesében, feltéve hogy szeptemberi látogatásodkor is összeütsz nekem valamit :))

Most hogy elmondtam önző követeléseimet tájékoztatlak róla, hogy még mindig nagyon szeretlek te kis "nemkedves" :DD

Fehérnyúl írta...

Nem! Nem főzők neked kedves Katica három csodát, mert undok Fehérnyúl vagyok. Csak ötöt, hogy kipukkadj. :):):)

Andrea írta...

ENNYI mozzarella nem fér be a bőröndömbe, heló!!!!
:):):
amoha

Z-d írta...

Ez a pasi szeret téged, ha a kedvenc sajtboltodba ment. :DDDDDDDD

Fehérnyúl írta...

Z-m:):):) édes vagy, de nem, ez a legközelebb eső sajtbolt hozzá. :):):)

Fehérnyúl írta...

Blogon belüli blog:
- Hol vagy már?
- Azt mondtad, ha későn megyek ne menjek...
- Mióta csinálod azt, amit mondok?

Blue írta...

Amohának üzenném: Itt nincs súlykorlát, mint a repülőn, a vonat bármit elhoz. A vonat után kell kötni a gurulós böröndöt.

Nyulam.... te mindenkit megfőzöl? :)

Fehérnyúl írta...

Nem tudom, ma azt mondta, hogy megírhatom a funny girl-t....

Blue írta...

... és mire vársz? :)