2011. augusztus 11., csütörtök

Így főztök ti, avagy a kedvenc naplóim! - Hoviraeg levele

"Kedves Fehérnyúl!

Ahogy ígértem…

A tortát a férjem szülinapjára csináltam.
Fogtuk reggel magunkat a két fiúnkkal és nekiálltunk a tésztának.

25 dkg liszt (- 3 evőkanál)
3 evőkanál cukrozatlan kakaó por
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl

Kigyúrtuk a tésztát és beletettük a 2 csomag megfőzött tejszín ízű pudingot. Az egészet előmelegített 180°C-os sütőbe tettük és kb 35 perc múlva a tűn már nem volt nyoma. Igaz, a tészta kissé vizes lett alul. (Legközelebb külön kell sütnöm.)

Mikor megsült, kiraktuk hűlni és mikor kihűlt, „megszórtuk” felszeletelt és meghámozott barackkal. Majd leöntöttük instant zselatinnal (Dr. Oetker). Mielőtt kihűlt volna anyós által főzött cseresznyelekvárral megírtuk a tetejét.
Anyós hozott hortobágyi húsos palacsintát és utána felszeltük a tortát és meg lettem dicsérve, hogy nagyon finom. Majdnem a fele el is fogyott, pedig a gyerekek alig ettek, sok volt egy-egy szelet nekik. Később este átjöttek öcsémék is köszönteni és ők is csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni.

Nagyon köszönöm a receptet és a segítséget.

Viri"


Az eredeti recept (vaníliás) itt található, az én csokisított változatom meg itt.

Köszönöm Viri, hogy megosztottad velünk.


2 megjegyzés:

Andrea írta...

Ez is nagyon jól néz ki és tényleg finomnak tűnik.
A csokis változat nagyon finom lett, úgyhogy ebből kiindulva, ez az alternatíva is biztos ütős.
Pláne, hogy én alapvetően csokikát csokikával eszem és magamtól soha nem választok gyümölcsös süteményt.
De mindig hagyom meglepni magam :):):)
amoha

Fehérnyúl írta...

Amohám, azért nálam - kis undorral - megeszi a gyümölcsös sütiket. :):):)