"Tudod, amikor nálam voltál és megkérdeztem tőled, hogy kérsz-e rántottát vagy bundáskenyeret, - megkönnyebbültem, hogy nemet mondtál, - ha neked kellene készítenem, kezem-lábam remegne."
A fenti mondat járt a fejembe, amikor tegnap mozzerella készleteimet próbáltam csökkenteni. Valószínűleg, ha neki csinálom: a sajt kifolyik, a kenyér szétesik, de megette volna hősiesen, mert az én kezemből...
... és hogy milyen hülye vagyok, simán lefőzök 15-20 fős, 4-5 fogásos vacsorát és pont akkor ne sikerülne, amikor benne lenne szívem minden szeretete?
Félénken teszem fel a kérdést: "Megengedi, hogy meghívjam vacsorára?"
(2 személyre)
8 szelet toast kenyér
2 db tojás + 2 ek tej vagy víz + 1 ek reszelt parmezán (elhagyható) elhabarva, sóval, borssal fűszerezve
1 db 15 dekás mozzarella golyó 8 szeletre vágva
2 evőkanál vaj a sütéshez
4 kenyérre ráteszünk két-két mozzarella szeletet, majd a maradék kenyérrel befedjük őket. A kenyerek szélét egy picit összenyomjuk, majd a tojásos keverékbe mártjuk őket és egy serpenyőben a felolvasztott vajon, mindkét oldalát megsütjük. (Érdemes közben egy kicsit megnyomogatni, hogy jobban ragadjanak egymáshoz a kenyérszeletek.)
Tipp: A tölteléket a sajt mellett lehet turbózni még friss bazsalikommal, sonkával, tonhallal, ruccolával, pestoval, aszalt paradicsommal, egyéb friss apróra vágott zöldséggel/gyümölccsel (pl. vékonyra szeletelt körte, reszelt alma, apróra vágott erős paprika) stb. vagy ezek végtelen számú kombinációival.
A paradicsomsaláta alapanyagaiért külön köszönet Katicának és amohának a kifogyhatatlan mozzarella készleteimért.