
… de nem jelent meg és néhány nappal később annak az illúziója is tovalibbent, hogy ez a pillanat állandósulhat az életemben, viszont a töltött galamb sültjének illatáról, mindig ez a tökéletes szombat délután fog eszembe jutni, hogy együtt vagyok azokkal, akik a legfontosabbak az életemben.
Töltött galamb (4 személyre)
Hozzávalók:
4 db házigalamb (fiatal)
50 dkg zöldborsó
50 dkg kukorica
3-4 zsemle
2 tojás
só, bors, paprika, majoránna
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2,5 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
olaj a tepsi kikenéséhez
Nekem ez olyan igazi tavaszváró fogás, pláne, amikor friss zöldborsóval lehet készíteni.
A zöldborsót és a kukoricát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Én csaltam, pfuj, konzerv volt!) A megfőtt zöldségek felét és a vízben áztatott (lehet a zöldség főzővize), kifacsart zsemlékkel együtt ledaráljuk, összekeverjük a kimaradt zöldségekkel és a többi hozzávalóval, majd a galambok hasüregébe töltjük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a galambokat kiolajozott tepsibe tesszük. Az első félórában alufólia nélkül, majd utána egy órán keresztül alufóliával letakarva sütjük.
Szerintem köretként paradicsomsalátával az igazi, de Amoha nem szereti a paradicsomot, ezért mi céklasalátával ettük.
(Elkészítési idő: 2 óra)
Az alaprecept Liscsinszky Béla Négy évszak ételei az Aranysárkány vendéglőben (Tavasz) könyvében található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése